banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: De Next Generation beleeft het

24 maart 2016

Er is voor bioscopen nog veel winst te behalen als ze meer inzetten op de  belevingeconomie, zo stelde Corinne Thibaut van Coca-Cola tijdens Cinema2020. Het is hét middel om jongeren te verleiden om naar de bioscoop te komen.Foto: Corinne Thibaut.

Thibaut, internationaal directeur Cinema & Leisure Europa, zet sterk in op het leveren van unieke, memorabele belevingen. Was het vroeger nog de verschijning van een Diet Coke hunk bij ladies nights, tegenwoordig praten we over een heel andere orde van grootte. Coca-Cola is partner van werelds grootste game League of Legends, en organiseert grote game events in bioscopen.

Gaming is een booming industrie waar enorm veel geld in omgaat, en dus een belangrijke markt om bij aan te haken, zei Thibaut. Ze liet beelden zien van multiplexen, volgepakt met uitzinnige gamefans die via live streams van een WK game wedstrijd volgden en allemaal zo’n 50 dollar per ticket hebben betaald. Voor gamers, die vooral alleen op een kamertje achter hun scherm zitten, is het echt een unieke belevenis. Een gevoel dat versterkt wordt door alle extra’s die ze krijgen, zoals speciale give aways en een limited edition van de game.

Ook met de frisdrankautomaten speelt Coca Cola in op de trend van personalisatie. De nieuwste aanwinst is een automaat waarmee de bezoeker in de pauze zijn/haar persoonlijke drankje kan brouwen. Met zo’n duizend beschikbare mogelijke combinaties, kan je letterlijk naar je eigen smaak je frisdrank samenstellen. Om het recept uiteraard direct via je smartphone te kunnen delen met je vrienden. Ook de Frozen Fanta automaat, al een groot succes op andere continenten, komt er aan. Mooie bijvangst is dat veel minder mensen drank van buitenaf naar binnen zullen smokkelen.

Niets voor arthouses? Zeker wel, benadrukt Thibaut desgevraagd. Segmentatie is het toverwoord. Doe altijd het juiste aanbod op de juiste plek en bij de juiste mensen. Dus in arthouses geen cola uit fancy frisdrankautomaten, maar uitgeserveerd in een speciaal glas op een mooi presenteerblaadje.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie