banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: De toekomst begint vandaag

24 maart 2016

De tweede dag van Cinema2020 in EYE Filmmuseum in Amsterdam begon met een inspirerend openingswoord van Marjan Hammersma, directeur-generaal Cultuur en Media van het ministerie van OCW.Foto: Marjan Hammersma.

‘De toekomst is wat we vandaag doen.’ Marjan Hammersma voegde aan deze woorden van Ghandi ook de dag van gisteren toe, de eerste dag van Cinema2020. Volgens Hammersma is het zeker in deze gecompliceerde tijden belangrijk dat de film- en bioscoopindustrie nu kijkt naar de toekomst, want film is een krachtige kunstvorm die ons vormt, waarmee we ons kunnen uiten. De zaal kreeg van haar complimenten voor de snelheid waarin de overgang van analoog naar digitaal is gerealiseerd en ze roemde de innovatieve en creatieve ideeen die in de bioscopen te zien zijn. Van de Metropolitan Opera in Nederland, tot het International Film Festival Rotterdam die verbinding maakt met Toronto.

Marjan Hammersma gaf de driehonderd conferentiegangers mee om tijdens Cinema2020 te kijken hoe ze de volgende stap kunnen zetten. Een stap in een wereld waarin jonge mensen alles en overal bingewatchen en nieuwe, globale spelers als Netflix zich aanbieden. Hammersma hoopt dat deze conferentie inspireert en ideeën geeft en dat de film- en bioscoopindustrie voorbij de korte termijn kijkt, zodat we in het jaar 2020 nog steeds een gezonde sector hebben.

Vandaag wordt er op Cinema2020 gediscussieerd over vier thema’s: Back to the future, Changing the game, Experience is all en Audience in mind.

lees meer

Jan van Houten is een groot muziek en filmliefhebber die van zijn hobby zijn beroep probeert te maken. Vooral werkzaam in Hilversum bij diverse omroepen en radiostations, maar ook regelmatig te vinden in bioscoopzalen.
Twitter @janvhouten Linkedin /janvanhouten

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px