banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: Filmtheaters op de Duitse manier

24 maart 2016

Hoe bereik je je publiek en hoe houd je ze vast? De Duitse filmhuisketen Yorck-Kino trekt alles uit de kast, en het werkt, zo zegt Christian Bräuer op Cinema2020.Foto: Christian Bräuer.

De conferentie gaat voornamelijk over hoe je als bioscoopexploitant een goede band krijgt en houdt met je publiek. Als case-in-point mag Christian Bräuer zijn succesverhaal vertellen. Hij is de baas van Yorck Kino met dertien filmtheaters in Berlijn. In een wereld waarin mensen veel te doen hebben en hun prioriteiten moeten stellen, probeert Yorck een plekje in hun hart te krijgen. Met middelen die niet ongebruikelijk zijn bij Nederlandse filmhuizen.

Im richtigen Kino bist Du nie im falschen Film. Met dat motto gaan zij de strijd aan. In de juiste bioscoop zit je nooit bij de verkeerde film. En heel belangrijk is de branding, met een nieuw logo dat werkt als een kwaliteitszegel. Voor elke vertoning wordt een trailer getoond met dat Yorck-logo. Het kost weinig en levert veel op, aldus Christian Bräuer.

Publieksbinding wordt verder opgevoerd met een Yorck-karte. Je krijgt korting in ruil voor je e-mailadres. En een Unlimited Pass. Maar ze geven ook hun eigen blad uit: Der Yorcker Film Magazine, en zijn uitgebreid actief op social media.

De branding breidt zich ook uit naar marketing en advertenties, zo liet Christian Bräuer zien. In de metrostations van Berlijn kon je poster zien voor de arthouse-film The Danish Girl, maar dan inclusief het Yorck-logo. Dat samen met een partnership met de populaire krant Der Tagespiegel zorgt ervoor dat Yorck Kino niet meer uit het Berlijnse straatbeeld is te slaan. En ook niet uit de harten van de filmminnende Berlijners.

lees meer

Jan van Houten is een groot muziek en filmliefhebber die van zijn hobby zijn beroep probeert te maken. Vooral werkzaam in Hilversum bij diverse omroepen en radiostations, maar ook regelmatig te vinden in bioscoopzalen.
Twitter @janvhouten Linkedin /janvanhouten

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN