banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: Hoe kan de bioscoopsector profiteren van Big Data?

23 maart 2016

Sarah Lewthwaite van Movio pitchte niet alleen de mogelijkheden van Big Data en hoe deze in te zetten om meer publiek te bereiken en de omzetcijfers te verhogen. Haar missie vandaag was om Big Data minder ‘scary’ te maken voor iedereen die niet marketeer is. Big Data is een zaak van alle bioscoopmedewerkers, zo bepleitte ze.Foto: Sarah Lewthwaite.

Movio is wereldleider in software voor marketinganalyses en management tools voor bioscoopexploitanten, filmdistributeurs en studio’s. Big Data is hot in de marketingwereld. Het is een verzamelnaam voor gegevens die bezoekers op welke manier dan ook achter laten om die vervolgens analytisch aan elkaar te koppelen. Het geeft relevante inzichten in het publiek.

Lewthwaite benadrukte het belang van aandacht voor een nauwe band met het publiek. Let daarbij ook op het online gedrag. Volgens Lewthwaite is er een zichzelf versterkend effect. Zodra je begint met het doen van goede aanbevelingen voor films zullen consumenten op hun beurt weer veel opener naar jou toe worden. Daardoor leer je nog meer over je publiek.’ Juist omdat Big Data veel uiteenlopende aspecten van het bioscoopbezoek behelst, maakt dat het niet alleen een taak is voor marketeers. Big Data is een zaak van iedereen in de organisatie en in de staf. Programmeurs zouden kunnen nadenken over hoe het hun werk ten goede kan komen. Maar werk ook vooral samen met externe partijen, zoals retailers van concessions. In die sector zijn ze juist heel bedreven in marketing en weten ze heel goed hoe Big Data werkt.

Het is niet eens zo belangrijk om heel veel van Big Data of marketing af te weten. Uiteindelijk draait het vooral om bewustwording organisatiebreed: namelijk dat Big Data op veel aspecten een schat aan kennis herbergt die de bezoek- en financiele cijfers omhoog kunnen stuwen.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN