banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: Laserprojectie voor een breder kleurenspectrum

23 maart 2016

Managing director Benelux van dcinex, Matthew Jones denkt dat de grens wel is bereikt wat we kunnen doen met geluid, maar dat er met beeld zeker nog wat te winnen valt. Zo pitchte hij tijdens Cinema2020.

Het bedrijf dcinex installeert en onderhoudt de totale technische digitale behoeftes van de moderne bioscoop. Volgens Jones zijn we sinds de eerste digitale bioscoop in 2004 een heel eind gekomen, maar kan het nog altijd beter. Op het gebied van geluid zijn we er wel, denkt Jones. Het geluid is dankzij geavanceerde technieken door de hele zaal te sturen. Je moet volgens hem speakers onder de stoelen installeren wil je nog intensere geluidsbeleving kunnen creëren, grapt Jones.

Cinema2020 Matthew Jones Dcinex YmagisFoto: Matthew Jones.

Maar op het gebied van licht is er nog veel te winnen. Matthew Jones zet zijn geld dan ook in op laserprojectie. Daarmee verhoog je de brightness en komen de kleuren helderder over. Sterker nog, daarmee is er ook een breder kleurenspectrum op het bioscoopscherm te toveren.

Andere voordelen die Jones noemt is dat laserprojectoren geen Xenon-lamp meer hebben die nogal wat stof verzamelt wat weer invloed heeft op de helderheid van het beeld. En bovendien heb je geen sweet-spot meer op het scherm. Overal op het scherm is het beeld goed.

‘Kunnen mensen het verschil zien?’, zo vroeg regisseur Christopher Nolan zich af, aldus een citerende Matthew Jones. Een goede vraag, aldus de dcinex-man, maar het antwoord is volgens hem ronduit ja. Misschien niet voor alle filmische veelvraten die in sommige zalen zitten, maar zeker wel voor de consument die slechts twee keer per jaar naar de bioscoop gaat.

lees meer

Jan van Houten is een groot muziek en filmliefhebber die van zijn hobby zijn beroep probeert te maken. Vooral werkzaam in Hilversum bij diverse omroepen en radiostations, maar ook regelmatig te vinden in bioscoopzalen.
Twitter @janvhouten Linkedin /janvanhouten

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)