banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: Live vanuit Zweden!

24 maart 2016

Folkets Hus och parker (FHP) is een van de vertoners voor wie de digitalisering een zegen is gebleken. Projectmanager Rickard Gramfors presenteerde trots zijn succesverhaal aan de hand van prachtige cijfers.

Rickard Gramfors

FHP - een non-profit organisatie die programmeert voor 180 buurthuizen en cinema’s met jaarlijks 55 live uitzendingen en events in HD kwaliteit en 5,1 surround sound - was de eerste vertoner in Europa die digitaal ging en live events vertoonde. In 2003 werd er al een concert (David Bowie) gestreamd. Het verhaal van FHP staat symbool voor de opleving die alle vertoners in de niet-stedelijke gebieden meemaakten na de introductie van Digital Cinema.

Van premières op day and date basis en flexibele programmering tot mooie kansen voor lokale films en bijzondere festivals, de opsomming van Gramfors was behoorlijk. Vooral de oudere inwoners profiteren van de mogelijkheden. Iedere maandagochtend zitten de zalen vol met senioren die voor 9 euro niet alleen een film, maar ook een kopje koffie en een broodje krijgen. Maar ze willen ook best geld neerleggen voor een goed wijntje en een prima sandwich bij de streaming van een opera voorstelling.

Voor FHP, als non-profit organisatie, is vooral het democratische aspect aantrekkelijk, zo benadrukte Gramfors. Iedereen heeft recht op cultuur en kunst. Momenteel is hij dan ook druk bezig het succes uit te breiden naar Noorwegen, Denemarken en Finland.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px