banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: Nooit meer rode bioscoopstoelen

24 maart 2016

Een van de thema’s die werd aangesneden tijdens Cinema2020 is hoe de regels van het spel aan het veranderen zijn als gevolg van digitalisering. De traditionele relatie van distributeur en exploitant wordt beïnvloed door nieuwe toetreders die producten en kennis in te brengen hebben. Dolby wil er daar graag een van zijn, zo bleek uit de toespraak van Youry Bredewold van Dolby Cinemas.Foto: Youry Bredeworld.

Het verhaal van Youry Bredewold draaide opvallend genoeg niet om het onderscheidende karakter van Dolby Cinema. De Senior Accountmanager vroeg vooral de aandacht voor de zaken waar exploitanten anno 2016 serieus aandacht aan moeten besteden, zoals hygiëne, klantvriendelijkeheid (‘custom with a smile’), social media en Big Data.

Had Bredeworld dan niks te zeggen over de kern van cinema, het kijken naar film in een zaal? Oh zeker wel. Zo kreeg hij de lachers op zijn hand met de opmerking ‘Black is the new red’. Volgens Dolby moeten filmzalen worden uitgerust met zwarte stoelen omdat het positieve gevolgen heeft voor de lichtopbrengst in de zaal. Zijn oproep: bestel dus geen rode stoelen meer!

Daarnaast werd de aanwezigen op het hart gedrukt dat Cinema een heel groot voordeel heeft boven andere vormen van filmconsumptie. Cinema biedt namelijk als enige een echte shared experience.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)