banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: Premium cinema van de lobby tot het scherm

23 maart 2016

Om bezoekers naar je bioscoop te trekken, moet je ze meer bieden dan alleen de film. Marc Aarts van Barco pleitte tijdens zijn Cinema2020-pitch dan ook voor een enhanced experience.

Het Belgische Barco is vooral bekend als leverancier van digitale projectoren, maar als digitale cinema-baas Marc Aarts tijdens zijn pitch tijdens Cinema2020 iets duidelijk probeerde te maken, dan is het wel dat de Belgische onderneming bioscopen wil helpen om met nieuwe businessconcepten het echte verschil te maken.

Tot voor kort was het adagium dat alle zalen op elkaar mochten lijken. Maar Aarts pleit voor een Beleving met een hoofdletter B. En dat gaat verder dan een goed ingerichte zaal met laserprojectie en overdonderdend geluid, goede stoelen en andere gemakken. Het gaat echt om een onderscheidende beleving waar de consument ook extra voor wil betalen. Aarts voorziet dan ook een verdere groei van het segment PLF (premium large format). Van de 1.000 premium schermen nu naar 10.000 schermen in de toekomst. Een ander wezenlijk onderscheidend voorbeeld dat Aarts graag aanhaalt is het Barco Escape-concept waarbij de film op drie schermen wordt vertoond.

Barco besteedt ook aandacht aan de aankleding van de lobby. Aarts maakt de vergelijking met de Main Street uit de Disney-parken. Je hebt al lol als je daar over straat loopt. En tijdens het kopen van popcorn gaat de beleving verder. Barco’s systeem voorziet in een manier waarmee de exploitant in de lobby alle schermen en de speakers kan overnemen om nieuwe films op een overdonderende manier te promoten.

De bioscoop als een pretpark? Als het aan Marc Aarts ligt wel. En volgens hem is de consument bereid om daar een premium kaartje voor te kopen.Foto: Marc Aarts.

lees meer

Jan van Houten is een groot muziek en filmliefhebber die van zijn hobby zijn beroep probeert te maken. Vooral werkzaam in Hilversum bij diverse omroepen en radiostations, maar ook regelmatig te vinden in bioscoopzalen.
Twitter @janvhouten Linkedin /janvanhouten

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px