The MUMMY
NIEUWS - In beeld

Cinema2020: Van ballet naar gaming

24 maart 2016

Wat tien jaar geleden klein begon als alternative content in de bioscoopzaal, een balletvoorstelling, is uitgegroeid tot een wezenlijk onderdeel van het aanbod. Event cinema gaat zelfs jongeren trekken met gaming, zo stelt Isabelle Fauchet op Cinema2020.Foto: Isabelle Fauchet.

Isabelle Fauchet is oprichter en directeur van Live Digital Cinema, een adviesbureau voor distributie en technische ondersteuning van live en opgenomen cinema events. Zij geeft toe dat er nog veel onduidelijk is wat wel en niet werkt op het gebied van event cinema, maar wel dat de verwachting is dat de opbrengsten volgend jaar wereldwijd naar de een miljard euro kruipen.

In het begin bestond event cinema uit opera- en balletvoorstellingen en concerten, maar inmiddels valt alles wat non-fictie is onder deze paraplunaam. Premières van televisieseries in een bioscoopzaal, een re-release van een oude film met een Q&A met de makers. Maar een nieuwe speler op de event cinema-markt heeft de potentie om het verschil te maken. Kijken naar gamende spelers is al mateloos populair op YouTube onder jongeren, en dat kan sinds enkele maanden ook in de bioscoop. Isabelle Fauchet rekende uit dat dit drie miljoen euro per event kan opleveren.

De markt evolueert, zoveel is wel duidelijk. Ballet en opera trekt een zeer loyaal publiek dat al tijden geen bioscoopzaal van binnen heeft gezien, zo redeneert Fauchet. Publiek dat wellicht door goede marketing in de lobby weer geneigd is om naar een film te gaan. En met gaming kan de elusieve jongere naar de bioscoop getrokken worden. En dat is zelfs voor filmhuizen interessant, zo denkt Fauchet, want wie wil er geen jongeren bereiken?

lees meer

Jan van Houten is een groot muziek en filmliefhebber die van zijn hobby zijn beroep probeert te maken. Vooral werkzaam in Hilversum bij diverse omroepen en radiostations, maar ook regelmatig te vinden in bioscoopzalen.
Twitter @janvhouten Linkedin /janvanhouten

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner Cinejobs 240x180px
Bigfoot Junior_Banner HFN
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
emoji_240X180
Banner_GirlsNightOut_240x180
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
35576.CC_Banner_Carma_tbv_Holland_film_nieuws_240x180px_v2
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2