banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Cinema2020 vandaag van start

23 maart 2016

De Nederlandse bioscoopsector heeft een topjaar achter de rug, maar kan niet op z’n lauweren rusten. De entertainmentwereld is meer dan ooit in beweging. En de digitale revolutie is daar de belangrijkste veroorzaker van. Reden voor enkele branchepartijen om vandaag en morgen een congres te organiseren over de toekomst van cinema.

Voor het congres Cinema2020, dat 23 en 24 maart plaatsvindt, verzamelen 300 vertegenwoordigers van bioscopen, filmtheaters, distributeurs, producenten en andere professionals zich in EYE in Amsterdam.

EYE in Amsterdam.

Nationale en internationale sprekers gaan in op belangrijke thema’s zoals de toekomst van productie en distributie, veranderende businessmodellen, technische innovaties, het veranderende publiek en het bieden van een onderscheidende beleving.

De eerste dag zal vooral in het teken staan van de keynote van moderator Michael Gubbins en enkele pitches. In Gubbins toespraak staat de vraag centraal: Alle cinema’s zijn digitaal, maar hebben we ook digitale cinema? Big data en standaardisering van techniek komen onder meer aan bod tijdens de pitches van respectievelijk Sarah Lewthwaite van het Canadese Movio en Matthew Jones van dcinex.

Cinema2020 is een initiatief van de brancheverenigingen NVBF, NVF en FPN in samenwerking met onder meer EYE Filmmuseum.

Holland Film Nieuws is aanwezig bij het congres en zal uitgebreid verslag doen.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie