banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Dutch FilmWorks pakt downloaders aan

26 augustus 2017

Filmdistributeur Dutch FilmWorks heeft er genoeg van dat de overheid illegaal downloaden ongestraft toelaat. Daarom gaat het bedrijf nu zelf achter illegale downloaders aan. Dit najaar kan iedereen die illegaal een film downloadt waarvan DFW de rechten heeft een brief verwachten met een schikkingsvoorstel. Dat betekent: betalen!

Om de brief te kunnen versturen heeft de distributeur het IP-adres nodig welke is gebruikt om de film te downloaden. Dat is op zich vrij eenvoudig te achterhalen, maar de internetprovider moet vervolgens de contact- en adresgegevens overhandigen horend bij dat IP-adres.

Internetserviceproviders als KPN en Ziggo zijn daarin tot op heden niet erg bereidwillig gebleken. Het lijkt erop dat een stap naar de rechter echter voldoende is om dat wel voor elkaar te krijgen. Dat is de weg die Dutch FilmWorks nu bereid is te bewandelen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 1
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Marr 31-08-2017 om 23:42 uur
Liever het aanbod op Netflix verbeteren... once you go Netflix, you never go back (behalve als het niet op Netflix NL te vinden is ;_;)
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)