banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Entertainmentsector kondigt zoekfunctie Film.nl aan

22 september 2016

Producenten, distributeurs, omroepen, sectororganisaties en online aanbieders van films en series bundelen hun krachten. Eind oktober komen ze met de zoekmachine Film.nl. Met Film.nl kan de consument zoeken naar alle beschikbare films en series en ontdekken via welke aanbieder deze te bekijken zijn. Dat hebben de initiatiefnemers vandaag bekendgemaakt tijdens de Nationale Filmconferentie die door het Nederlands Film Festival in Utrecht wordt georganiseerd.

Film.nl is een gratis service voor de consument. Hij bestaat uit een website en een app. Het platform is duidelijk een reactie van de entertainmentindustrie op de ingrijpende gevolgen van piraterij. Met het initiatief wil de industrie de consument laten weten dat het aanbod aan films en series veilig en snel via legale aanbieders in Nederland kan worden bekeken.

De introductie van de zoekmachine Film.nl eind oktober gaat gepaard met een grote introductiecampagne.

Directeur NVPI en FDN, Jaap Bruijnen presenteerde Film.nl samen met creative director Max Pinas van digital agency TamTam dat de website en app bouwt.

Film.nl wordt mogelijk gemaakt door de Anti Piraterij Taskforce; Filmproducenten Nederland (FPN), het Nederlands Filmfonds, Stichting BREIN, Dutch Directors Guild, RTL Nederland en Filmdistributeurs Nederland (FDN)

In het komende nummer van Holland Film Nieuws, dat 20 oktober verschijnt, staat een interview met Jaap Bruijnen, projectleider van Film.nl, over het nieuwe platform.

(Creative director Max Pinas tijdens de presentatie in de Utrechtse stadsschouwburg)

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN