banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Filmdistributeurs passen Film Top 20 aan

24 mei 2016

De bekende lijst met bioscoopfilms die branchevereniging Filmdistributeurs Nederland ( FDN) tweewekelijks publiceert is veranderd in een Top 30. Gisteren werd de nieuwe lijst voor het eerst gepubliceerd.

FDN brengt twee keer per week een lijst uit met best bezochte bioscoopfilms. Elke maandag wordt er een lijst gepubliceerd van het voorafgaande weekend. Elke donderdag volgt de lijst gebaseerd op de afgeronde speelweek. 

De uitbreiding van Top 20 naar de Top 30 is volgens FDN gedaan omdat daardoor een beter beeld ontstaat hoe ook arthousetitels het in de Nederlandse theaters doen. 

Een andere wijziging in de Weekend en Week Top 30 is het gebruik van het aantal doeken en theaters. Number of screens en screen average zijn in de nieuwe opzet komen te vervallen. Daarvoor maken de distributeurs nu gebruik van het aantal theaterlocaties waar een film te zien is en het gemiddelde per theater.

Om recht te doen aan het gegeven van het aantal kopieën waarmee de film door de distributeurs wordt uitgebracht, wordt daarnaast het aantal prints geïntroduceerd. 

De lijsten zijn elke week op de website van FDN te raadplegen. Holland Film Nieuws heeft de lijsten ook een eigen positie op haar website gegeven.

 

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180