banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Grenzen van filmvertoning

19 april 2016

Aanstaande vrijdag 22 april organiseert Filmkenniscentrum Nijmegen een bijeenkomst met als thema: Grenzen van filmvertoning. Drie sprekers uit de filmwereld zullen in Filmhuis Almelo over deze grenzen reflecteren en de discussie aangaan. 

Het succes van een bioscoop of filmtheater hangt ondermeer af van het samenspel tussen distributie, marketing en uiteraard het programma. Door veranderende overheidsopvattingen over nut, doel en de rol van cultuur en de daarmee gepaard gaande bezuinigingen wordt het succesvol vertonen van films met name in de filmtheaters steeds belangrijker om continuïteit te garanderen om ook de kwetsbare films te kunnen blijven vertonen. Dit houdt in dat filmtheaters en bioscopen langzaam maar zeker op verschillende onderdelen naar elkaar toe groeien. 

Sprekers:

Jorien Scholtens, senior onderzoeker van Stichting Filmonderzoek. Thema: Grenzen aan groei.

Bioscoop-filmtheatersituatie in Nederland. Filmvertoning, spreiding en cultuurdeelname. Hoeveel bioscopen kan Nederland aan? Zijn er grenzen aan de groei?

Peter Bosma, publicist, onderzoeker, programmeur, docent. Thema: Grenzen aan filmprogrammering en gedigitaliseerde projectie.

Het streven naar diversiteit is in het digitale tijdperk moeilijker geworden. Digitalisering werkt als een stoorzender in de normale bedrijfseconomische dynamiek. 

Pim Hermeling, filmondernemer. Directeur van onder andere September Film Distribution en van Stadsbioscoop Rembrandt in Arnhem. Thema: Grenzen aan bedrijfsvoering.

Is het tijd voor een nieuw marktevenwicht tussen exploitant en distributeur? Kan de scheiding in de keten distributie-exploitatie bij filmtheaters deels wegvallen? En wat betekent dat voor de huidige, soms schuivende, scheiding tussen bioscoop en filmtheater?

Na de sprekerssessies zal er volop gelegenheid zijn voor discussie en het uitwisselen van ervaringen.

Meld je aan via info@filmkenniscentrum.nl

Vrijdag 22 april 2016 / locatie Filmhuis Almelo / Elisabeth hof 4, Almelo.

Voor meer informatie: www.filmkenniscentrum.nl

Filmhuis Almelo

 

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN