banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Mis het niet: Cinema2020

23 februari 2016

Free flow of content, Big data management, Digital festival adventures, High standard postproduction en meer tijdens Cinema2020, de toekomst van cinema. Het tweedaagse congres -23 en 24 maart in EYE Amsterdam- geeft in korte sessies diverse bedrijven het woord.

Met korte pitches lichten onder andere Gofilex/Cinio, Movia, IFFR en dcinex de nieuwste ideeën en ontwikkelingen toe. Op 23 maart vangt om 16.00 uur het programma aan met de keynotespeech van Michael Gubbins (SampoMedia) waarin hij een overzicht geeft van wat digitalisering ons heeft gebracht en waar uitdagingen liggen voor de toekomst. Aansluitend biedt Cinema2020 ruime gelegenheid om te netwerken tijdens een diner en een speciaal avondprogramma.

Waarom Cinema2020?
Henk Bitter / Focus Filmtheater Arnhem: ' Digitale projectie betekent voor exploitanten, naast de vele voordelen, ook vaker en meer investeren in apparatuur. Met het verdwijnen van de VPF wordt het potentiële aanbod voor veel fiilmtheaters (nog) groter. De traditionele programmeringssystematiek waarbij films een paar weken lang een paar keer per dag worden vertoond moet veranderen in een meer flexibel vertoningspatroon. De toename van specials en eventprogrammering speelt in op de behoefte van het publiek en zal zich doorzetten. De structuren tussen exploitanten, distributeurs en andere contentaanbieders veranderen. Al deze veranderingen samen vormen een uitdaging die sectorbreed en in samenwerking tot innovaties moeten leiden. Exploitanten en distributeurs moeten inspelen op de veranderende behoeften en consumptiepatronen van het publiek onder andere door het traditionele distributiemodel kritisch tegen het licht te houden. Steeds vaker wordt ik door producenten rechtstreeks benaderd en soms ook door filmmakers zelf. Dat kan interessant zijn voor de programmering. Maar ik wil mij ook niet door allerlei screeners heen knokken waarvan je soms denkt: ik begrijp wel waarom een distributeur dit heeft afgewezen. Flexibiliteit is het sleutelwoord: in denken, organiseren, programmeren en uitvoeren. Cinema2020 is een mooi initiatief om gezamenlijk te kijken naar nieuwe mogelijkheden.'

Inmiddels hebben meer dan 175 deelnemers zich aangemeld voor Cinema2020. Inschrijven kan via www.cinema2020.nl. Op de website vind je het hele programma. Na registratie krijg je via een inlogcode toegang tot onder andere het rapport van Stichting Filmonderzoek: Digitale cinema en de toekomst - best practices in een veranderende sector.

Het aantal kaarten is beperkt. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Floor Kulker via floor@nvbbureau.nl.

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird