banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Nog geen nieuws over The Interview in Nederlandse bioscopen

17 december 2014

Nederlandse bioscopen weten nog niet of zij de Sony-film The Interview gaan draaien. Dit is een actuele vraag geworden nu de hackers verantwoordelijk voor de recente aanval op Sony Pictures Entertainment gedreigd hebben om bioscopen die de film gaan vertonen doelwit te maken van aanslagen. De hackers dreigen met een aanslag op bioscopen vergelijkbaar met de aanslagen van 11 september 2001 op de Verenigde Staten.

De geplande première van de film in New York in Sunshine Cinemas, een bioscoop van Landmark Theatres, is afgelast. Ook de Amerikaanse ketens Arclight Cinemas en Carmine Theaters hebben inmiddels besloten om de komedie met Seth Rogen en James Franco, die gaat over een aanslag op de leider van Noord-Korea, niet te vertonen.

In een reactie aan BuzzE van het ANP laten de Nederlandse ketens Pathé, JT en Wolff weten nog niet te weten wat men gaat doen. ‘Wij gaan daar vandaag over praten’, stelt directeur Lauge Nielsen van Pathé. Directeur Ron Sterk van JT Bioscopen geeft daarnaast aan dat ‘de Nederlandse exploitanten hebben de film ook nog niet kunnen zien.’ Een woordvoerder van Wolff tenslotte zegt ‘geschrokken’ te zijn van het nieuws. ‘We gaan vandaag ruggespraak houden over de zaak met ons moederbedrijf in België en Sony Nederland.’
De film The Interview staat gepland voor een Nederlandse release op 29 januari aanstaande.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN