banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Pathé blijft toch lid van de NVB

30 december 2014

De grootste bioscoopexploitant van Nederland is van gedachten veranderd en zegt het lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) niet op.

In november liet Pathé-directeur Lauge Nielsen nog weten dat de NVB in een veranderende markt te weinig met haar tijd meeging. Maar vandaag liet vicevoorzitter Philip Wolff van de NVB aan NU.nl weten dat er inmiddels overleg heeft plaatsgevonden tussen beide partijen en dat Pathé blijft. Wolff: ‘Het is de bedoeling dat we in maart opnieuw gaan vergaderen om de wijzigingen te bekrachtigen.’ Die wijzigingen zijn overigens niet ingrijpend, maar voldoende voor Pathé om lid te blijven.

De kritiek van Pathé op de NVB betrof met name de werkwijze van de belangenvereniging. Nielsen meende dat de vereniging zich meer zou moeten focussen op wat de bioscopen bindt in plaats van te discussiëren over onderwerpen die bij een vrije markt horen.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner_USHIO240x180