banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Shortlist eerste Gerben Kuipers Loftrompet bekend

02 januari 2018

Deze maand gaat de eerste Gerben Kuipers Loftrompet uitgereikt worden. De nieuwe filmprijs is een initiatief van voormalig bioscoopondernemer Gerben Kuipers en Holland Film Nieuws. Met de prijs wil Kuipers de filmdistributeurs eren die er het beste in slagen een bepaalde film van tevoren in de markt te zetten. Nadat eerder een eerste filmselectie bekend werd gemaakt, is het nu tijd voor de shortlist. De winnaar wordt over enkele weken bekend.

'Je kunt als exploitant nog zo hard aan een film willen trekken, maar als een distributeur er niet van tevoren in slaagt om mensen te vertellen dat de film bestaat, dan sta je al tien-nul achter', aldus Kuipers. Dat motiveerde hem een nieuwe prijs voor distributeurs in het leven te roepen.

In het decembernummer van HFN werd de nieuwe filmprijs Gerben Kuipers Loftrompet al uitgebreid beschreven. Uit meer dan 400 titels van het afgelopen jaar koos voorzitter en enig jurylid Kuipers tien filmcampagnes die voor de award in aanmerking komen. Er zijn vier categorieën: familiefilms, arthousefilms, documentaires en mainstreamfilms.

De shortlist, bestaande uit drie films, bestaat uit:

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird