banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

The Interview in Nederland op TBA

18 december 2014

Sony Pictures Entertainment heeft besloten af te zien van de Amerikaanse release van de film The Interview. Dat meldt onder meer het vakblad Variety. ‘Sony Pictures heeft geen toekomstige releaseplannen voor de film’, aldus een woordvoerder tegen Variety. Dat betekent dat de film niet alleen niet in de bioscoop te zien zal zijn, maar dat de maatschappij de film ook niet op dvd en vod zal uitbrengen. De stap zou Sony in staat stellen om de rechten van de hand te doen, zo concludeert Variety.

Sony komt met het bericht na het besluit van de grote Amerikaanse bioscoopketens om de film niet te gaan vertonen vanwege de dreiging van aanslagen. De groep Guardians of Peace die het computersysteem van de filmstudio hackte en vervolgens interne documenten naar buiten bracht, voegde deze week de dreiging van aanslagen op bioscopen die de film vertonen toe aan hun daden.

Het kantoor van Universal Pictures International in Nederland, dat de films van Sony uitbrengt, meldt dat The Interview op TBA 2015 (To Be Announced) wordt gezet. Dat betekent dat nog niet duidelijk is wanneer de film in Nederland wordt uitgebracht en of dat uiteindelijk echt gaat gebeuren.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN