banner Pieter Konijn
NIEUWS - In beeld

Win het boek Blockbusters van Anita Elberse

15 juni 2016

Voorjaar 2014 had HFN een uitgebreid interview met Harvard professor Anita Elberse. Haar boek Blockbusters was net verschenen. HFN sprak met haar in het kader van het project The future of cinema. Nu twee jaar later is dan eindelijk de Nederlandse vertaling van het boek verschenen.

Anita Elberse, die voor het onderzoek heeft samengewerkt met tal van bekende managers en beroemdheden, is inmiddels haast zelf een BN'er. Zo is zij ook een graag geziene gast bij RTL Late Night. Daar was zij ook dinsdag 7 juni jongstleden nog.

Anita ElberseAnita Elberse. Foto Tanja van Rooden.

In haar boek Blockbusters prikt de oorspronkelijk uit Nederland afkomstige Harvard-professor Anita Elberse de theorie van de Long Tail door. 'Omdat men de cijfers zag aan de aanbodkant, heeft iedereen het verhaal over de vraagkant ook maar voor lief genomen. De kritische vraag of mensen dat brede aanbod ook willen is niet gesteld’, aldus Elberse in het exclusieve vraaggesprek dat HFN twee jaar geleden met haar had.

Maar in Blockbusters gaat Elberse ook in op de kracht van de blockbusterformule en de wijze waarop de hele entertainmentindustrie - van popmuziek, voetbal tot en met de filmsector - zal blijven draaien om supersterren en hits.

Holland Film Nieuws mag drie exemplaren van de Nederlandse editie van Blockbusters weggeven. Daarvoor hoef je alleen maar antwoord te geven op de volgende vraag: van wie is de theorie van de Long Tail afkomstig?

Mail het antwoord uiterlijk vrijdag 24 juni aanstaande door naar quiz@hollandfilmnieuws.nl.

Het interview met Anita Elberse maakt onderdeel uit van een bundel interviews met onder meer Ted Schilowitz, Douglas Trumbull en Ted Hope. Een speciale bundel van alle vijftien interviews, die werd samengesteld voor het congres Cinema2020, is nog steeds te koop. Informatie kan worden verkregen via info@hollandfilmnieuws.nl.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 1
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Paul de Bont 14-06-2016 om 12:09 uur
Ik zou zeggen Chris Anderson, gebaseerd op de theorieën van Brown en Tukey.
Maar ergens heb ik het gevoel dat het begrip ook al in de jaren '90 bekend was.
Het ging toen over het printen van boeken. Maar goed, ik schat Facebook ook altijd ouder in.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
LadyBird