banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

2CFilm gaat in zee met Independent

13 april 2016

De Nederlandse speelfilmproducent 2CFilm heeft een overeenkomst gesloten met distributeur Independent Films voor de uitbreng van vier nieuwe bioscoopfilms. De eerste die in productie gaat is de romantische komedie Hartenstrijd.

2CFilm werd in 2012 opgericht door producenten Edvard van 't Wout, Robin de Levita, Kees Abrahams en creative producer Bobby Boermans. Het was Boermans’ regiedebuut App die de spits afbeet. De eerste vijf producties van 2CFilm werden allen uitgebracht door distributeur Just Film. Hartenstraat was van de vijf het best bezocht: bijna 400.000 bezoekers. Tegen vielen de bezoekcijfers van de laatste twee, Hallo bungalow en Fissa, die beiden geen Gouden Film haalde.

Opnamen voor Hartenstrijd (voorheen: Hartenstraat 2) starten deze zomer. Locatie is de Amsterdamse Pijp, regie is in handen van Janice Pierre (Danni Lowinski), het scenario werd geschreven door Nienke Römer (Celblok H). De cast wordt binnenkort bekend gemaakt.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie