banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Agent 327 wordt een filmheld

23 april 2015

De geliefde stripspion Agent 327 van tekenaar Martin Lodewijk wordt verfilmd. Dat maakte de tekenaar vandaag bekend bij de presentatie van het 20ste stripalbum van de Agent, De Daddy Vinci Code. Onder de titel Dossier Manhattan zal de speurder als animatiefiguur te zien zijn. Online animatiestudio Blender en productiemaatschappij Fu Works zullen de verfilming op zich nemen.

In Dossier Manhattan wordt Hendrik IJzerbroot, alias Agent 327, op een gevaarlijke missie gestuurd die hem naar menig exotische locatie zal brengen. Lodewijk is enthousiast: ‘Het is altijd mijn droom geweest om Agent 327 te verfilmen. Op deze manier krijgen zijn karakter en de wereld waarin hij zich bevindt een nieuwe dimensie.’ 

Het Blender Institute is een onderdeel van de Blender Foundation, de organisatie die zich bezighoudt met open source 3D-computergraphics. Korte films van Blender als Big Bucks Bunny en Sintel kwamen deels door crowdfunding tot stand. Voor Sintel bedacht Martin Lodewijk tevens het concept. 

Dossier Manhattan wordt de eerste animatiefilm voor producent San Fu Maltha, bekend van Zwartboek, Oorlogswinter en Alles is liefde.   

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180