banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Bekende namen voor Rotterdam, I Love You-project

01 februari 2017

Koen Mortier, Atom Egoyan en Paula van der Oest zullen ieder een onderdeel van de internationale filmproductie Rotterdam, I Love You regisseren. Dit werd door de producenten van de film vandaag bekendgemaakt op het International Film Festival Rotterdam.

Rotterdam, I Love You is het eerstvolgende deel in de Cities of Love-filmserie, waarin door verschillende filmmakers een ode wordt gebracht aan de in de titel genoemde wereldstad. Na Paris, je t’aime (2006) en New York, I Love You (2009) is Rotterdam de derde stad die in de schijnwerpers komt te staan. Elf regisseurs zullen een kort, met elkaar verbonden verhaal vertellen in de film die, vanzelfsprekend, geheel in de havenstad wordt opgenomen.

Mortier, Egoyan en Van der Oest voegen zich bij Shariff Nasr, een aanstormend Rotterdams filmtalent. De namen van de overige regisseurs worden in de aanloop naar de opnamen deze zomer bekendgemaakt.

De Belgische regisseur Koen Mortier maakte furore met zijn speelfilmdebuut Ex Drummer (2007); de Armeens/Canadese regisseur Atom Egoyan kreeg twee Oscarnominaties voor The Sweet Hereafter (1998) en won prijzen voor films als Ararat (2002) en Remember (2015). Van der Oest leverde vorig jaar de zeer succesvolle verfilming van de bestseller Tonio af, en heeft (inter)nationaal geprezen titels als Zus & Zo, Black Butterflies en Lucia de B. op haar film-cv staan.

De opnamen van Rotterdam, I Love You vinden plaats in de zomer van 2017. Distributeur September Film brengt de film in 2018 uit in de bioscoop.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px