banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

BosBros breidt animatieplannen fors uit

22 juli 2015

We kennen BosBros vooral van de succesvolle live action familiefilms, maar de filmproducent heeft ook aanzienlijke animatieambities. Met de toekenning van geld uit Europa komen twee projecten nu in een stroomversnelling.

Ondersteuning van Creative Europe, het EU-fonds voor artistieke prestaties, betekent dat BosBros (Wiplala, Brammetje Baas) van start kan gaan met de ontwikkeling van twee animatiefilms. Allereerst is daar Heinz, een verfilming van de bekende strip uit het Parool van René Windig en Eddie de Jong. Daar bestaan al zeer lang plannen voor. Reeds in 2001 werd Heinz: the Movie aangekondigd, toen nog door regisseur Joost Ranzijn.

BosBros pakte de draad weer op in 2011, als project voor de in Hollywood actieve animator Piet Kroon (Osmosis Jones). De twee miljoen euro die producent Burny Bos nodig had bleek echter lastig bij elkaar te krijgen, zodat de beoogde releasedatum van 2013 niet gehaald werd. Kroon is nog steeds bij het project betrokken, dat nu simpelweg als Heinz door het leven gaat.

foto: opbeurend nieuws voor knorrige Heinz: zijn film gaat er toch komen (BosBros)

De tweede animatiefilm waar BosBros een ontwikkelingsbudget voor heeft ontvangen is Scootermeisje van Julia Jager. Ondertussen heeft de producent een prijsvraag uitgeschreven om nieuwe animatietalent te ontdekken. De Burny Bos Talent Award gaat naar een scenarist/schrijver/tekenaar met het beste scriptidee voor een tekenfilm. Die wint een geldprijs en de mogelijkheid om samen met BosBros dit idee uit te werken tot een volledig script. En uiteindelijk een heuse animatiefilm.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird