banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Cast Het leven is vurrukkulluk bekend

06 april 2017

De beroemde roman van Remco Campert wordt 55 jaar na verschijning verfilmd. Daarmee ging een lang gekoesterde wens van regisseur Frans Weisz in vervulling. De cast werd gisteren bekendgemaakt.

Al sinds de verschijning van het boek in 1961 liep Weisz (78) rond met plannen om het boek te verfilmen. En dat gaat nu gebeuren. Eind deze maand starten de opnamen. In het feelgood drama worden twee vrienden op een fraaie lentedag verliefd op hetzelfde meisje. Al gauw is hun wereld voor een dag gevuld met vrije liefde en marihuana. Maar het einde van de dag blijkt minder vurrukkulluk dan het begin.

De drie hoofdrolspelers werden gisteren bekendgemaakt: Reinout Scholten van Aschat, Géza Weisz (inderdaad, de zoon van de regisseur) en Romy Louise Lauwers. De twee acteurs zijn door hun rollen in respectievelijk De Heineken ontvoering, Beyond Sleep en Alleen maar nette mensenWiplala bekende namen, maar de Belgische actrice Romy Lauwers is wat betreft de Nederlandse cinema een nieuwkomer. In België geniet zij enige bekendheid vanwege haar toneelrollen en een rol in een populaire Vlaamse tv-serie.

Frans Weisz heeft een lange staat van dienst als film– en tv-regisseur. Zijn belangrijkste titels zijn De inbreker (1972), Rooie Sien (1975), de trilogie Leedvermaak (1989) en de tv-serie Bij nader inzien (1991). Recente filmtitels zijn Happy End (2009) en Finn (2013).

Het scenario en de soundtrack van Het leven is vurrukkulluk zijn afkomstig van Theo Nijland.

De productie van Het leven is vurrukkulluk is in handen van Sigma Pictures; Just Entertainment zal het drama later dit najaar in de bioscoop uitbrengen.

Vurrukkullukke cast: v.l.n.r.: Reinout, Romy en Géza / Foto: Dinand van der Wal

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180