banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Cast Huisvrouwen bestaan niet bekendgemaakt

13 april 2017

Producent Rick Engelkes heeft voor zijn eerste speelfilm een  fraaie cast bij elkaar. Vanmiddag werden de hoofdrolspelers van ‘dé kerstkomedie van 2017’ in het Amsterdamse VondelCS aan de pers voorgesteld.

Want dat moet het worden, deze filmbewerking van het theaterstuk De Huisvrouwmonologen van Sylvia Witteman uit 2013. Voor de filmversie is de naam veranderd in Huisvrouwen bestaan niet en ook Witteman is niet meer betrokken. Het script werd geschreven door cabaretier Richard Kemper, die Witteman hielp bij het schrijven van het theaterstuk, vooral bij ‘de terloopsheid van de dialogen; het gewone bijzonder maken.’

De door Kemper genoemde terloopsheid komt in het filmscript terug en is de drie actrices die de hoofdrollen gaan spelen wel toevertrouwd: Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten en Loes Luca.

De film gaat over een moeder en twee dochters. Alle drie zeer verschillende vrouwen met heel eigen levens. Als het grote familiehuis door de losbandige levensstijl  van hun moeder verloren dreigt te gaan, moet er een plan worden bedacht om het huis te behouden. Dat brengt de dames dichter tot elkaar.

De film-Loes is volgens Luca ‘een echte levensgenieter met twee dochters van twee verschillende vaders, die haar geld erg makkelijk opmaakt’. De zwartharige Eva van de Wijdeven speelt Gijsje, een ambitieuze controlfreak met smetvrees die op een reclamebureau werkt en graag een kind wil. Wijdeven: ‘Een vrouw die alles graag opgeruimd heeft, dat herken ik wel, hoewel het bij mij einde dag altijd weer een rommeltje is.’

Ook de hoogblonde Jelka van Houten herkent elementen in haar rol van Marjolein, een ex-journaliste met een beetje ingeslapen relatie die zich stort op het leven als schoolpleinmoeder. 'Ik moet over tien minuten op het schoolplein staan, een beetje typecasting dus, al ben ik er niet zo geschikt voor. Je moet goed kunnen plannen. Ik vind het een opgave om ’s ochtends met twee kinderen en boterhammen gesmeerd in een auto te kunnen zitten zonder dat er een waterfles ontbreekt.’

Huisvrouwen bestaan niet is niet per se een vrouwenfilm, al komen er veel herkenbare situaties langs’, aldus producent Engelkes, die de film graag ziet als ‘dé kerstkomedie van dit jaar’. Regisseur Aniëlle Webster (Mees Kees langs de lijn) omschrijft de productie ‘als een grappige film over sterke vrouwen die in een crisis belanden.’ Al voegt ze daar meteen aan toe dat er dankzij de sterke mannenrollen ook veel voor heren te genieten valt.

Die mannenrollen worden vertolkt door Jim Bakkum, Kay Greidanus en Leo Alkemade. Hoeveel Bakkum we te zien krijgen? ‘Ik heb een douchecabine-scène dus ben alweer hard aan het trainen, het ziet er niet vanzelf zo uit, dat is hard werken’, zegt Bakkum lachend, daarmee refererend aan zijn rol in de recente hit Onze jongens.

De opnamen voor Vrouwen bestaan niet beginnen volgende week. Independent Films brengt de film op 21 december 2017 uit in de bioscoop. 

Presentator Patrick Martens praat met Jelka van Houten, Loes Luca en Eva van de Wijdeven in VondelCS.
Castfoto v.l.n.r.: Leo Alkemade, Victoria Koblenko, Jim Bakkum, Jelka van Houten, Kay Greidanus, Rick Engelkes, Eva van de Wijdeven, Richard Kemper, Loes Luca en Aniëlle Webster / Independent Films

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px