banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Club van lelijke kinderen wordt verfilmd

14 maart 2018

De bekroonde kinderboekenschrijver Koos Meinderts wordt verfilmd. Producent Umami Media zal diens Club van lelijke kinderen voor de bioscoop bewerken. Regisseur is Jonathan Elbers.

Meinderts schrijft al kinderboeken sinds de jaren tachtig en won ondermeer een Zilveren en een Gouden Griffel. Diverse van zijn boeken werden voor het theater bewerkt, maar een bioscoopfilm was er nog niet. Wel maakte Jonathan Elbers in 2012 een korte film van De club van lelijke kinderen. Het was zijn afstudeerproject van de NFTVA. Elbers won er toen meerdere prijzen mee, waaronder de AHK Eindwerkprijs.

De club van lelijke kinderen (2004) is een van Meinderts populairste jeugdromans. Het draait om Paul, een verlegen jongen met flaporen die samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat ze te lelijk zijn voor de samenleving. Paul weet te ontsnappen en richt De Club van Lelijke Kinderen op, een organisatie die het bewind van president Isimo omver wil werpen.

Sinds zijn afstuderen heeft Jonathan Elbers onder meer Fashion Chicks geregisseerd. Jeroen Margry, die ook de eerste filmversie van De club schreef, zal opnieuw het scenario leveren. Producent Umami Media (De dirigent) heeft de opnamen voor deze zomer gepland, voor een release in februari 2019. Independent Films is distributeur.

Lelijk als de nacht: Club van Lelijke Kinderen gaat de bioscopen in / Independent

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN