banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

De Jonge presenteert cast Weg van jou

19 oktober 2016

Jelle de Jonge, regisseur van de kersverse winnaar van de Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek, heeft in Rotterdam de cast van zijn nieuwe film gepresenteerd.

Weg van jou heet de romantische komedie. Petit Paris was de oorspronkelijke titel, maar regisseur en producent NL Film (Mannenharten 2, Tonio) menen met Weg van jou een grotere doelgroep te bereiken. Petit Paris is de bijnaam van de Zeeuws-Vlaamse stad IJzendijke, een belangrijke opnamelocatie van de film.

De opnamen van de romkom zijn al in volle gang. Weg van jou is gebaseerd op een idee van Jan Lievens en Nynke van der Ploeg en werd geschreven door Jacqueline Epskamp (Pak van mijn Hart). Anna Drijver en Paula van der Oest werkten mee aan de bewerking van het script.

De regie is in handen van Jelle de Jonge die begin dit jaar met Bon Bini Holland een enorme hit scoorde. De hoofdrollen worden gespeeld door Katja Herbers en Maarten Heijmans (vooral bekend van zijn vertolking als Ramses Shaffy in de tv-serie Ramses). Carly Wijs, Guy Clemens, Margot Ros, Patrick Stoof, Leny Breederveld, Bas Hoeflaak, Nick Golterman en Pepijn Schoneveld zijn te zien in bijrollen.

Ook sterrenkok en Zeeuws-Vlaming Sergio Herman treedt aan in de komedie, waarin de stadse Evi (Herbers) tegen haar zin voor haar werk wordt overgeplaatst van de grote stad naar de Zeeuwse polder.

Dutch FilmWorks zal Weg van jou eind 2017 in de bioscoop uitbrengen.

Cast en regisseur van Weg van jou in Rotterdam / Dutch FilmWorks

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px