banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Dennis Bots bezig met opnamen Storm

19 januari 2016

In Luxemburg worden momenteel opnamen gemaakt voor Storm, een middeleeuwse avonturenfilm voor de jeugd. Regisseur Dennis Bots (Oorlogsgeheimen) heeft niet te klagen want hij strikte Yorick van Wageningen voor een van de hoofdrollen.

Storm vertelt het verhaal van een twaalfjarige drukkerszoon die zijn vader van de brandstapel probeert te redden. Achtergrond is de zestiende-eeuwse reformatie, een tijd van grote veranderingen mede dankzij de opkomst van de boekdrukkunst. Mensen waren voor het eerst in staat om ideeën massaal te verspreiden, enigszins vergelijkbaar met de opkomst van de sociale media nu.

Mede-initiatiefnemer van Storm is Refo500, een organisatie die wereldwijd tal van evenementen georganiseerd ter gelegenheid van 500 jaar Reformatie. Storm wordt geproduceerd door het team achter Achtste-groepers huilen niet (2012), Oorlogsgeheimen (2014) en Code M (2015). Het scenario is van Karen van Holst Pellekaan (Oorlogsgeheimen) en de film wordt geproduceerd door Phantavision met als coproducent onder andere NTR.

Storm wordt begin 2017 in de bioscopen verwacht en wordt uitgebracht door distributeur Dutch FilmWorks.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180