banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Dick Maas maakt details Prooi bekend

27 maart 2015

Regisseur Dick Maas heeft vandaag de namen bekendgemaakt van de twee voornaamste acteurs van zijn nieuwe speelfilm Prooi. Sophie van Winden en Julian Looman gaan de hoofdrollen spelen in de film over een leeuw die Amsterdam op stelten zet. Sophie van Winden speelt een dierenarts van Artis die als eerste denkt dat de sporen die in de hoofdstad worden achtergelaten van een leeuw zijn. Julian Looman is een tv-verslaggever die haar volgt bij de jacht op het dier.
Sophie van Winden was eerder onder andere te zien in Leef! en de tv-serie Overspel. Julian Looman speelde onder meer de hoofdrol in de musical Soldaat van Oranje en in de film &ME. Tegen het Algemeen Dagblad, dat als eerste met het nieuws kwam, zei Dick Maas over zijn keuze voor deze acteurs: ‘Het werkt volgens mij beter om met frisse, nog niet zo bekende acteurs te werken. Sophie van Winden volg ik al een aantal jaren. Zij heeft vooral bijrollen gespeeld, maar is wel iemand die je niet snel vergeet. Julian Looman kan een grote leading man in films worden. Hij woont in Wenen en heeft vooral indruk gemaakt als musicalster.’
Prooi, dat een budget heeft van drie miljoen euro, wordt geproduceerd door Dave Schram van Shooting Star Film Company in samenwerking met Maas’ Parachute Pictures. Het verhaal is geschreven door Dick Maas zelf. Maas is al zo’n tien jaar bezig met het project. In mei kan hij eindelijk met de opnamen beginnen.
Dutch Filmworks gaat de film in april 2016 in de Nederlandse bioscopen uitbrengen.

Prooi Dick Maas
Sophie van Winden en Julian Looman (foto Govert de Roos).
lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px