banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Distributeur en nieuwe sterren voor Brimstone

03 juli 2015

De opnames zijn al begonnen, en nu heeft Martin Koolhovens Brimstone ook een Nederlandse distributeur. Paradiso Entertainment gaat de duistere western in de Benelux uitbrengen. En er valt meer te melden over Brimstone. Maakten we enkele weken geleden nog bekend dat Mia Wasikowska en Robert Pattinson deel uitmaakten van de cast, inmiddels is dat achterhaald nieuws. IMDb meldt dat beide acteurs na een week draaien vervangen zijn, maar of dat werkelijk zo gegaan is wordt nergens bevestigd. Dakota Fanning speelt nu in elk geval de hoofdrol van Liz, een jonge vrouw die opgejaagd wordt door een moordzuchtige dominee, een rol van Guy Pearce.

Robert Pattinson is vervangen door Kit Harington. De last minute casting van de razend populaire Harington is een enorme opsteker voor Brimstone, maar bevreemdt niet. Carice van Houten, goed bevriend met Koolhoven, stond immers dit seizoen veelvuldig met Harington voor de camera in Game of Thrones. Brimstone wordt de vierde keer dat de actrice in een film van Martin Koolhoven te bewonderen is. 

brimstone titellogo

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie