banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

EYE in de picture

17 augustus 2015

Een van de opvallendste nieuwe gebouwen van Amsterdam staat centraal in een nieuw drama. Eén probleem is op voorhand al opgelost: niemand kijkt daar op van een filmcamera.

Het idee komt van filmproducent Paul Ruven: een film over twee mensen die elkaar elke maandag in filminstituut EYE ontmoeten. Eye Love You luidt de werktitel, waarvoor door het Filmfonds 15.000 euro is toegekend. Het scenario moet nog eind van dit jaar voltooid zijn.

Ruven wil nog niets over het project loslaten en navraag leert dat het filminstituut zelf nog van niks weet. Directeur Sandra den Hamer is echter enthousiast: 'Het lijkt me mooi dat onze tempel voor film nu ook het decor wordt voor een film.'

Als producent was Ruven in 2012 verantwoordelijk voor het filmdebuut van Jan Smit, Het bombardement. In 2013 regisseerde hij Wendy van Dijk in Ushi Must Marry, gevolgd door De overgave in 2014. Over die (erotisch getinte) productie ontstond enige consternatie omdat veel bioscopen de film wegens gebrek aan kwaliteit weigerden te draaien.

In 2014 was Ruven tevens producent en regisseur van de korte film Mar & Sien. Daarin halen Werkteater-actrices Marja Kok en Shireen Stroker, die dementeert, herinneringen op aan hun tijd bij de roemruchte theatergroep.

(Bron: Het Parool)

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie