banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Eyeworks sluit deal met Entertainment One

20 maart 2015

Producent Eyeworks Film & TV Drama heeft afspraken gemaakt met Entertainment One over de distributie van drie nieuwe Nederlandse films. De afgelopen films van Eyeworks werden uitgebracht door A-Film. Daaronder bevonden zich Het diner en Bro's Before Ho's. In de periode daarvoor werden de films van Eyeworks uitgebracht door Benelux Film Distributors (BFD). A-Film en BFD gingen in mei 2013 samen.

In een persverklaring van Entertainment One laat A-Film-directeur Sim van Veen weten met een goed gevoel terug te kijken op de jarenlange samenwerking met Eyeworks. Van Veen: ‘We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Onze veranderde acquisitiestrategie in combinatie met nieuwe financieringsvormen liggen hieraan ten grondslag en dwingen ons tot het maken van scherpere keuzes.’

In dezelfde persverklaring laat COO van Entertainment One, Wilco Wolfers - die tot een jaar geleden CEO was van A-Film - weten: ‘We zijn ontzettend blij om deze samenwerking aan te gaan met één van Nederlands grootste en belangrijkste producenten. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.’

Om welke drie films het gaat heeft Entertainment One nog niet naar buiten gebracht. Bekend is echter dat Eyeworks bezig is met de films Ja, ik wil van regisseur Kees van Nieuwkerk (Pak van mijn hart) en Familieweekend van regisseur Pieter van Rijn. Voor beide films diende de productiemaatschappij vorig jaar met succes een suppletieverzoek in bij het Filmfonds.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)