banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Filmversie Doris in de maak

16 februari 2017

Er komt een bioscoopversie van de comedyreeks Doris (2013). Volgende maand starten de opnamen onder regie van Albert Jan van Rees (Toren C, Adios Amigos). Wil Koopman is producent.

De tv-serie was het geesteskind van actrice Tjitske Reidinga, die het samen met scenariste Roos Ouwehand ontwikkelde voor John de Mol en Net 5. Reidinga speelde ook de titelrol van welgestelde villabewoonster die zich na een scheiding genoodzaakt ziet met haar puberkinderen een benedenwoning in de grote stad te betrekken.

Er werden destijds acht afleveringen van Doris uitgezonden, geregisseerd door Esmé Lammers. Ditmaal staat Albert Jan van Rees achter de camera. Roos Ouwehand is opnieuw verantwoordelijk voor het scenario. Niet bekend is of hetzelfde verhaal opnieuw verteld wordt, of dat de draad van de serie wordt opgepikt.

Doris is een samenwerking tussen Talpa Fictie, RTL en Entertainment One en zal vanaf oktober 2018 te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

 Terug naar de stad: Tjitske Reidinga wordt opnieuw Doris / RTL / Talpa Fictie

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px