Gek van Oranje
NIEUWS - In productie

Frans Weisz gaat roman Mulisch verfilmen

12 november 2017

Frans Weisz gaat de roman Siegfried van Harry Mulisch uit 2001 verfilmen. De productie is in handen van Column Films en het scenario zal worden geschreven door Theodor Holman. Het is de tweede keer dat Weisz zich aan een boek van Mulisch waagt.

Frans Weisz heeft de smaak van boekverfilmingen te pakken. Deze dagen legt hij de laatste hand aan zijn verfilming van Het leven is vurrukkulluk, gebaseerd op de gelijknamige roman van Remco Campert uit 1961.

Gisteren werd bekend dat de 79-jarige regisseur volgend jaar aan de slag gaat met Siegfried, een roman van Harry Mulisch waarin een Nederlandse schrijver een bezoek bengt aan Wenen en daar een nieuwe visie op Adolf Hitler ontwikkelt.

Het is de tweede maal dat Weisz een roman van Mulisch verfilmt. In 1995 verfilmde hij, met weinig commercieel succes, Hoogste tijd. Hoofdrolspeler Rijk de Gooyer kreeg een Gouden Kalf voor zijn vertolking van een oude acteur die nog een keer kan schitteren. Dat Kalf gooide hij overigens onderweg naar huis uit het raam van de taxi van het gelijknamige tv-programma.  

De opnamen van Siegfried vinden volgend jaar plaats. Het scenario zal worden geschreven door Theodor Holman, die eerder de scripts van Medea en Interview van regisseur Theo van Gogh schreef. Over casting en distributie is nog niets bekend.

Het leven is vurrukkulluk, met in de hoofdrollen Géza Weisz, Reinout Scholten van Aschat en Romy Louise Lauwers, wordt op 25 januari 2018 uitgebracht door Just Film Distribution.

 

Frans Weisz op de set van Het leven is vurrukulluk / JFD

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
BannerIjslandBende_2
Banner CineJobs240x180px
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
vacature
Banner-HLIV-240x180