banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Grote naam toegevoegd aan De helleveeg

14 april 2015

Aan de cast van de romanverfilming De helleveeg is een grote naam toegevoegd: acteur Gijs Scholten van Aschat zal de rol van de vader van het hoofdpersonage Tiny Egberts op zich nemen. Scholten van Asschat is de laatste grote naam in een cast van bekende acteurs. Tiny wordt gespeeld door Hannah Hoekstra (Hemel); Hadewych Minis (Bloed, zweet & tranen) treedt op als haar zuster Hanny.  Benja Bruijning, Robert de Hoog, Frank Lammers en Anneke Blok voltooien de aantrekkelijke cast.
De helleveeg is deel vijf uit A.F.Th. van der Heijdens romancyclus De tandeloze tijd, die handelt over het personage Albert Egberts, maar het deel kan ook op zichzelf staan. De roman vertelt over Alberts relatie tot zijn aan smetvrees lijdende tante Tiny, een vrouw met een berucht scherpe tong. Benja Bruijning zal de rol van Albert vertolken.

De regie van De helleveeg wordt gevoerd door André van Duren (De bende van Oss); de productie is in handen van Matthijs van Heijningen. De opnames starten eind mei en distributeur Entertainment One brengt de film in 2016 in de bioscopen.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN