banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Grote namen in nieuwe thriller van Martin Koolhoven

05 februari 2015

Op het filmfestival van Berlijn werd vandaag bekendgemaakt dat de nieuwe (en ook langverwachte) film van regisseur Martin Koolhoven een internationale productie zal zijn: Brimstone, een door Koolhoven zelf geschreven thriller die zich afspeelt in het Amerikaanse Wilde Westen. Met in de hoofdrollen: Guy Pearce en Mia Wasikowska.

'Episch en gewelddadig’, aldus luidt de omschrijving van het verhaal van Brimstone, dat zich afspeelt aan het einde van de negentiende eeuw in het Wilde Westen. De stomme Liz leidt daar een gelukkig leven met man en kinderen. Ondanks haar handicap is de jonge vrouw een gerespecteerd lid van de gemeenschap. Maar dan arriveert er een nieuwe dominee in het dorp, die de boel op scherp zet.

Voor de hoofdrollen wist Koolhoven twee Hollywood-sterren te contracteren: Mia Wasikowska en Guy Pearce. Beide acteurs hebben reeds fraaie rollen gespeeld in o.a. (kostuum)drama’s en westerns.Wasikowska (25) brak door in Tim Burtons Alice in Wonderland, maar koos daarna vooral eigenzinnige rollen in kleinere films. Vorig jaar maakte ze indruk in Tracks, een waargebeurd drama over een jonge vrouw die in haar eentje met vier kamelen en een hond door de Australische woestijn trekt. Ook in de Brontë-verfilming Jane Eyre (2011) toonde ze haar kwaliteiten door de tragische heldin een ingehouden emotionaliteit mee te geven.
Guy Pearce (47) is nog altijd vooral bekend uit L.A. Confidential en de puzzel-thriller Memento, maar speelde daarna ook voortreffelijke rollen in keiharde westerns als The Proposition en Lawless.

De laatste film van regisseur Martin Koolhoven was het uiterst succesvolle drama Oorlogswinter (2008). Brimstone is een Nederlandse productie van N279 Entertainment, het filmbedrijf van Martin Koolhoven en producent Els Vandevorst. De opnames zullen dit voorjaar plaatsvinden in Canada en Europa. De film zal in het najaar van 2016 in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird