banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Halina Reijn is OK in La Holandesa

19 mei 2015

De voorpubliciteit is er al volop. Met dank aan haar column in De Morgen, waarin Reijn het onderwerp van de film, ongewenste kinderloosheid, uitgebreid beschreef. Het heeft zelfs een officiële naam, geen kinderen hebben: OK, Ongewenst Kinderloos. Actrice Halina Reijn heeft geen kinderen en schreef daar vorige week als OK-vrouw een eerlijke column over in de Vlaamse krant De Morgen. En laat dat nu ook het onderwerp zijn van haar nieuwe film.

La Holandesa gaat die heten en is het regiedebuut van Marleen Jonkman. Het script is gedeeltelijk autobiografisch en werd geschreven door Daan Gielis. Reijn speelt een vrouw die samen met haar partner naar Chili reist als ze beseft dat ze kinderloos zal blijven. Daar worden de problemen aanvanklijk groter, maar bijzondere ontmoetingen en het vele natuurschoon doen haar beseffen dat er ook andere manieren zijn om je leven te vullen.

De film, een roadmovie, wordt geproduceerd door Danielle Guirguis van Smarthouse Films in co-productie met Molotov Cine (Chili) en Fatt Productions, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds. De opnames zullen begin volgend jaar starten en vinden geheel in Chili plaats. September Film zal La Holandesa in het najaar van 2016 in de bioscoop uitbrengen

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180