banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Hany Abu-Assad begonnen aan Arab Idol

24 februari 2015

De Nederlands-Palestijnse regisseur Hany Abu-Assad is in Jordanië begonnen aan de opnamen van Arab Idol. In die film reist de vierentwintigjarige Assaf van een vluchtelingenkamp in Gaza naar Egypte om mee te doen aan de talentenshow op televisie. Als hij door allerlei obstakels te laat arriveert bij de audities rest hem een ding om alsnog te worden toegelaten: gaan zingen in de lobby van het hotel.
Arab Idol is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Palestijnse zanger Mohammed Assaf die in 2013 meedeed aan het tv-programma Arab Idol.
Regisseur Hany Abu-Assad maakte eerder onder meer Paradise Now en Omar. Beide films werden genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse Film.
Arab Idol is de eerste coproductie van September Film Productions, de productietak van distributeur September Film. De film komt tot stand in samenwerking met KeyFilm van het producentenduo Hanneke Niens en Hans de Wolf. De film is tevens een Engels/Palestijns/Nederlandse coproductie.
Arab Idol gaat in 2016 in de Nederlandse bioscopen uitgebracht worden door distributeur September Film.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird