banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Het boek, de film of allebei?

26 juli 2016

Meepraten over de boekverfilmingen die eind dit jaar en in 2017 gaan uitkomen? Dat kan mits de volgende titels in de vakantiekoffer zitten of op de e-reader staan.

Drama met een flinke dosis spanning en WOII maken Jessica Durlachers roman De held (29 september)  geschikt voor iedere vakantiebestemming. Tonio nog niet gelezen? Dat kan nog net voordat de literaire roman  over het rouwproces na de dood van A.F.Th.van der Heijden's zoon op 13 oktober in de bioscopen uitgaat.

In productie: Hoofdrollen Tonio bekend

Beurzen en festivals: De held opent 36e editie Nederlands Film Festival

Het smelt, de eigenzinnige coming-of-age roman van de Vlaamse debutante Lize Spit biedt wat lichter leesvoer, en dat geldt ook voor De godin van de jacht van Heleen van Royen, waarin de schrijfster wederom een pleidooi houdt voor een gezond liefdesleven. Beide titels worden eind volgend jaar in de biosoop verwacht.

In productie: Veerle Baetens gaat Het smelt verfilmen

In productie: Bestseller Godin van de jacht wordt verfilmd

Wielerfans kijken vooral uit naar Spaak, de verfilming van Groot verzet van Paul Rood door Steven de Jong, met in de hoofdrol Tim Douwsma.

De internationale verfilming van Frank Arions roman Dubbelspel, waarin een spelletje domino een rol speelt, bevindt zich inmiddels in postproductie en duikt wellicht volgend jaar in de bioscoop op.

In productie: Internationale verfilming van Arions Dubbelspel

De kids kunnen zich op papier vast vermaken met MeesterSpion (5 oktober) en Mees Kees langs de lijn (7 december). Voor hun wat oudere broers en zussen is Kappen (1 december) van Carry Slee een aanrader. Zinloos geweld op straat is het thema van de achtste verfilming van een jeugdroman van Slee.

In productie: Beau Schneider wordt MeesterSpion

In productie: Nieuwe Mees Kees bekendgemaakt

In productie: Hoofdrollen Kappen bekend

Ook voor de jeugd: 100 % Coco de film (over een tienermeisje met een obsessie voor mode); De piraten van hiernaast en Stranders, een verhaal met magische elementen dat werd geschreven door Iris Stobbelaar, de vrouw van beoogd regisseur Roel Reiné.

In productie: Meidenbestseller wordt verfilmd

In productie: Jeugdboek De piraten van hiernaast verfilmd

In productie: Roel Reine gaat kinderboek echtgenote verfilmen

Allemaal al gelezen? Pak dan Dan Browns Inferno nog een keer ter hand om alle duizelingwekkende plotpoints op 13 oktober te kunnen volgen.  En behoort u tot de zeer kleine groep die de thriller The Girl on the Train nog niet heeft gelezen, dan kan deze zomer nog net: op 6 oktober komt de film uit.

Tot slot nog een feelgood-tip: A Street Cat Named Bob (22 december). Pretentieloos, maar zeer meeslepend, deze avonturen van een daklozenkrantverkoper en zijn charismatische kat Bob.

 

Chris Peters als en in Tonio / September Film

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px