banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Hitman’s Bodyguard profiteert van Netherlands Film Production Incentive

30 juni 2016

In Amsterdam worden momenteel opnamen gemaakt voor The Hitman’s Bodyguard, een internationale actiefilm van regisseur Patrick Hughes met in de hoofdrollen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson.  De actioner ontving in maart al een bijdrage via de regeling Netherlands Film Production Incentive. Gisteren werden door het Filmfonds de nieuwe titels bekendgemaakt die profiteren van deze regeling.

De regeling Netherlands Film Production Incentive verdeelt jaarlijks een budget om de Nederlandse filmindustrie te helpen. Ook maakt de regeling het voor internationale producties interessant om locaties in Nederland te zoeken. Vier keer per jaar worden er bedragen toegekend.

Producenten kunnen erop inschrijven op voorwaarde dat de productiemaatschappij (een rechtspersoon dus geen eenmanszaak of VOF) tenminste twee jaar in Nederland, een lidstaat van de EU, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland of in Zwitserland  is gevestigd én op continue basis films en andere audiovisuele producties produceert en exploiteert. Ook moet er in Nederland geld worden uitgegeven aan onder meer catering, acteurs, visagie, kleding en muziek. Zo werd er onlangs aan drieëntwintig  producties bijna zes miljoen euro bijgedragen. Dat moet als resultaat hebben dat er uiteindelijk zevenentwintig miljoen euro in Nederland wordt uitgegeven.

Gisteren publiceerde het Filmfonds de lijst van nieuwe bijdragen aan vijfentwintig films producties. Op die lijst komen internationale films voor als Gangsterdam (530.000 euro, van de Franse regisseur Romain Lévy), maar ook Nederlandse producties als Dummie de Mummie 3 (466.102 euro, van Pim van Hoeve) en Dikkertje Dap (337.500 euro, van Barbara Bredero). Het hoogste bedrag, 1 miljoen euro, werd uitgekeerd aan Bodega Bay, beter bekend als Dunkirk van regisseur Christopher Nolan. Al eerder werd bekend dat er rond Urk een aantal scènes van dit WOII-drama zullen worden opgenomen.

En dan nog eerdergenoemde The Hitman’s Bodyguard, waarvan de Nederlandse inbreng bestaat uit Barry Atsma en Noortje Herlaar. De film ontving bijna 900.000 euro subsidie. Deze week werden er in Amsterdam vooral actiescènes gedraaid. Vanaf 8 juli zullen ook Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds  een week in de stad verblijven.


Foto: Samuel L. Jackson / Berlinale

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie