banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Hoofdrol voor Hannah Hoekstra in Duitse speelfilm

15 november 2016

Tweevoudig Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra speelt de hoofdrol in de nieuwe Duitse zwarte komedie Arthur & Claire van de in Duitsland woonachtige Portugese regisseur Miguel Alexandre. Haar tegenspeler is de Oostenrijkse acteur Josef Hader. Hader is momenteel te zien in de Oostenrijkse inzending voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film Stefan Zweig: Farewell to Europe.Hannah Hoekstra ontving dit jaar het Gouden Kalf Beste Actrice voor haar hoofdrol in De helleveeg. Eerder kreeg ze het felbegeerde beeld ook voor haar rol in Hemel. 

Arthur & Claire speelt zich af in Amsterdam waar de doodzieke Arthur naartoe reist om in een kliniek euthanasie te plegen. Maar op de vooravond van zijn geplande levenseinde wil in de hotelkamer naast hem een jonge vrouw zich van het leven beroven. Al snel komt het stel met hun sterfplannen in elkaars vaarwater. 

Arthur & Claire wordt geproduceerd door het Duitse Tivoli Film, in coproductie met Mona Film uit Oostenrijk en het Nederlandse Topkapi Films. De film komt onder andere tot stand met steun van de Netherlands Film Production Incentive.

De opnamen starten 20 november in Amsterdam. Distributeur September Film brengt de film volgend jaar uit in de Nederlandse bioscopen. 

Hannah Hoekstra in De HelleveegHannah Hoekstra in De Helleveeg, distributeur Entertainment One

 

 

 

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie