banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Hoofdrollen Tonio bekend

26 mei 2015

Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters zullen de hoofdrollen vertolken in Tonio, de verfilming van A.F.Th. van der Heijdens gelijknamige bestseller. Paula van der Oest begint in juli aan de opnamen.

Met de verfilming komt een van de meest geliefde Nederlandstalige boeken van de laatste jaren in de bioscoop. Van der Heijden schreef de roman als een literaire rouwverwerking nadat zijn zoon Tonio in 2010 na een aanrijding overleed. De auteur won er de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs mee. Er zijn inmiddels meer dan tweehonderdduizend exemplaren van Tonio verkocht. Van der Oest benadrukt de dramatische kracht van het verhaal: Het wordt een aangrijpende film over rouw, over een schrijver die zich dreigt te verliezen in zijn wanhopige verlangen de tijd terug te draaien en over de kracht van de liefde.’

Pierre Bokma en Rifka Lodeizen spelen de ouders die moeten zien te proberen uit de neerwaartse spiraal van verdriet te breken. De titelrol gaat naar de jonge acteur Chris Peters (1994). Hij maakte vorig jaar zijn filmdebuut in de psychologische horrorfilm De poel van Chris Mitchell. September Film brengt Tonio in 2016 in de bioscopen.    

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird