banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Huisvrouwmonologen verfilmd

23 juni 2016

Producent Rick Engelkes en distributeur Independent Films hebben besloten het toneelstuk Huisvrouwmonologen van Sylvia Witteman uit 2013 te gaan verfilmen. De filmtitel luidt: Huisvrouwen bestaan niet.

Dat duurt nog wel even, want de film zal pas in december 2017 in de bioscoop te zien zijn. De cast is nog onbekend. Wel bekend is dat het scenario wordt geschreven door cabaretier Richard Kemper en dat de regie in handen is van Barbara Bredero (Mees Kees). Het wordt de eerste filmproductie voor Rick Engelkes (56), die al tien jaar toneelstukken produceert.

Net als in het toneelstuk worstelen in de film drie vrouwen, twee zussen en hun moeder, met hun leven en huishouden. Volgens Sylvia Witteman, die niet bij het maken van de film is betrokken, is haar verhaal een ‘ode aan de moderne huisvrouw’.

In het toneelstuk De Huisvrouwmonologen speelden Noortje Herlaar, Henriëtte van Tol en Lotje van Lunteren de hoofdrollen. Of zij ook in de film gaan spelen, is onbekend.

 

Foto: producent Rick Engelkes / REP

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px