banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Internationale verfilming van Arions Dubbelspel

16 juni 2015

Veertig jaar na publicatie van Frank Martinus Arions roman Dubbelspel wordt er werk gemaakt van verfilming. Niemand minder dan Ernest R. Dickerson, cameraman van menig Spike Lee-klassieker en regisseur van onder meer The Wire en The Walking Dead wil de film graag maken. Dat bevestigt uitgever De Bezige Bij, die de filmrechten onlangs verkocht.

In Dubbelspel ontvouwt zich gedurende een lome zondagmiddag op Curaçao een spelletje domino. Twee van de vier spelers blijken vreemd te gaan met de partners van de andere twee. Dubbelspel heeft als onderlaag de klassenverschillen op het Antilliaanse eiland.

Dickerson vindt het nog steeds een relevant verhaal. ‘Het gaat over alledaagse mensen die in lastige tijden moeten kiezen tussen moraal en overleving, een spanningsveld dat voor velen herkenbaar is.’ In november wil hij de eerste draaidag op Curaçao houden. Producenten zijn Lisa Cortès (Precious) en Gregory Elias, organisator van IFFR Curaçao.

In 2006 werd Dubbelspel nog in een oplage van 700.000 exemplaren verspreid in het kader van de actie Nederland Leest. Ook bij publicatie in 1973 was de roman een succes. Arion kreeg er de Van der Hoogtprijs voor.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)