banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Klaas van Eijkeren begint aan tweede film

23 januari 2017

Deze week starten de opnamen van The Fox, de tweede film van regisseur Klaas van Eijkeren (Patria). Het wordt een politieke thriller rond het thema privacy, hoofdrol is voor de Britse acteur Morgan C. Jones.

Regisseur Klaas van Eijkeren viel in 2014 op doordat zijn volledig in eigen beheer opgenomen debuut, het WO1-drama Patria, zo professioneel oogde. Patria werd destijds door de onafhankelijke distributeur Pink Moon in roulatie gebracht en ook verkocht aan het buitenland.

Pink Moon zal ook de distributie van The Fox op zich nemen. In de film stuit de in Den Haag gestationeerde Europol-agent Simon Fox op een ondergrondse organisatie die Nederland wil veranderen in een politiestaat. De bedreiging van de privacy staat voor Van Eijkeren centraal: ‘Ik heb mij altijd verbaasd over het gemak waarmee we ons verlies aan privacy accepteren. Dit gegeven vormt de achtergrond waartegen Simon Fox zijn queeste moet volbrengen, omringd door een sfeer van duistere politiek.’

De rol van Fox wordt vertolkt door acteur Morgan C. Jones die bijrollen heeft gespeeld in onder meer Game of Thrones en Vikings. Onder de Nederlandse castleden namen als Eric Corton, Anita Donk en Felix Maginn, frontman van de band Moke. Voor opnamen zal de productie filmen in onder meer Den Haag, Valkenburg, Den Bosch en Dublin. Ter financiering sloot Van Eijkeren een succesvolle crowdfundingcampagne af op Cinecrowd.  

 Wordt Nederland een politiestaat? Morgan Jones in The Fox / Pink Moon 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN