banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Mees Kees maakt doorstart

02 oktober 2015

Aan het succesverhaal Mees Kees lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Distributeur entertainmentOne heeft inmiddels de vierde aflevering uit de reeks aangekondigd. Het wordt een doorstart met een nieuwe Mees.

Het is een van de best lopende jeugd-franchises van ons land: Mees Kees. De drie films hebben tot op heden ruim 1,8 miljoen bioscoopbezoekers getrokken. Ook wonnen ze diverse prijzen in onder meer Duitsland, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten. De Laatste was Mees Kees op de planken (2014). 

Na het derde deel kondigde hoofdrolspeler Willem Voogd aan dat het voor hem de laatste Mees Kees was. Dat betekent dat de nieuwe aflevering in elk geval een andere hoofdrolspeler zal krijgen. Alle bekende karakters keren wel terug, dus wellicht maakt ook publieksfavoriet Sanne Wallis de Vries weer haar opwachting.

Producent Paul Voorthuysen: ‘We gaan het in een nieuwe vorm gieten, maar het wordt weer vertrouwd genieten voor alle Mees Kees-fans.’ Een titel is nog niet bekend gemaakt. Wel zullen schrijfster Mirjam Oldenhave en scenarist Tijs van Marle bij de nieuwe Mees Kees worden betrokken. De film wordt met kerst 2016 in de Nederlandse bioscopen verwacht.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px