The MUMMY
NIEUWS - In productie

Monic Hendrickx pakt hoofdrol in verfilming van De held

08 september 2015

Volgende maand gaan de opnamen van De held van start, de langverwachte verfilming van de bekroonde roman van Jessica Durlacher. De hoofdrol is voor Monic Hendrickx. Fedja van Huêt speelt haar man, Thijs Boermans haar zoon en Susan Visser neemt de rol van haar zus op zich. Daan Schuurmans completeert met een verrassende rol de ensemblecast van regisseur Menno Meyjes.

Het verhaal van De held draait om Sara (Hendrickx), die met haar gezin vanuit L.A. terugkeert naar haar ouderlijk huis. Als kort daarop haar vader sterft, zij zelf wordt aangerand en haar dochter wordt bedreigd, komt ze eindelijk de geheimen op het spoor die haar vader sinds de oorlog voor zich heeft gehouden. De release van de onheilspellende thriller staat gepland voor medio 2016.

Jessica Durlacher schreef met De held een spannende en meeslepende roman waarvan inmiddels meer dan 70.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Samen met regisseur Menno Meyjes (Het diner, De reünie) bewerkte zij haar boek tot een spannend filmscenario. De productie is in handen van Millstreet Films, het productiebedrijf van Rachel van Bommel, dat eerder Loft, Soof, Gooische vrouwen 1 en 2 en  Rendez-vous produceerdeDe held wordt haar eerste samenwerking met Dutch FilmWorks, die de distributie gaat verzorgen. 

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Bigfoot Junior_Banner HFN
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
Banner_GirlsNightOut_240x180
emoji_240X180
Banner Cinejobs 240x180px
35576.CC_Banner_Carma_tbv_Holland_film_nieuws_240x180px_v2