banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Na acht jaar voor de camera: Knielen op een bed violen

24 april 2015

Het heeft even geduurd, maar de bestseller van Jan Siebelink wordt eindelijk verfilmd. Met Barry Atsma voor en Ben Sombogaart achter de camera. Ruim 600.000 verkochte exemplaren, diverse vertalingen, een AKO Literatuurprijs (2005) en een literaire tournee die eeuwig leek te duren: de herinneringen van schrijver Jan Siebelink aan zijn jeugd in een streng protestants gezin riep bij veel lezers herkenning op en de roman mag inmiddels een fenomeen in de Nederlandse literatuur heten.

Verfilming leek voor de hand te liggen, maar toch duurde het nog acht jaar voordat er eindelijk gedraaid kon worden. Dit had te maken met het feit dat er lange tijd andere regisseurs in beeld waren. Het werd uiteindelijk Ben Sombogaart (De storm, Koning van Katoren), die met Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema, Willem Voogd en Gijs Scholten van Aschat een veelbelovende cast in huis heeft.

Het script werd geschreven door Hugo Heinen (Nova Zembla) en opnamen beginnen volgende maand in Arnhem en Vlaanderen. Productie is in handen van NL Film en distributeur September Film brengt Knielen op een bed violen begin 2016 uit in de bioscoop.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180