banner Pieter Konijn
NIEUWS - In productie

Nicole van Kilsdonk van start met nieuwe jeugdfilm

02 oktober 2015

Amper bekomen van Onder het hart en Ventoux is Nicole van Kilsdonk alweer hard aan de slag met haar volgende project: Toen mijn vader een struik werd.

Nicole van Kilsdonk moet momenteel wel de hardst werkende regisseur van Nederland zijn. Deze week zijn in Kroatië de opnamen gestart van haar derde speelfilm in twee jaar. Toen mijn vader een struik werd heeft een zeer actueel thema. Het verhaal beschrijft de belevenissen van Toda, een tienjarig meisje dat op de vlucht slaat voor de oorlog in haar thuisland. Ze gaat op reis naar het land van haar moeder.

Toen mijn vader een struik werd is gebaseerd op het gelijknamige jeugdboek van Joke van Leeuwen (Iep!). Van Kilsdonk voelde zich aangetrokken tot de relevantie van het verhaal: ‘Ik wil met de film het actuele thema ‘vluchten voor oorlog’ op een toegankelijke manier laten zien, en ook de absurditeit daarvan: door de ogen van een tienjarig meisje.’

Noortje Herlaar (Mary Poppins, Ramses) en Teun Kuilboer (De Heineken Ontvoering, Schone Handen) spelen met de 10-jarige Celeste Holsheimer de hoofdrollen. Andere rollen worden vervuld door onder anderen Susan Visser, Anneke Blok, Leny Breederveld en Ali Ben Horsting.

Toen mijn vader een struik werd wordt geproduceerd door Lemming Film en wordt eind 2016 in de bioscopen verwacht.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180